Від 62 до 100 тисяч гривень: як дорого обходяться пологи в Україні і що входить в "соцпакет"

Якщо ви хочете, щоб за вашою вагітністю спостерігали в приватних клініках, то це буде коштувати від 20 тис. грн при пізній постановці на облік, і від 23 до 62 тис. грн з моменту, як жінка дізналася про свій стан. У державних лікарнях пологи будуть безкоштовними, а в приватних сума коливається від 50-106 тис. грн.

Якщо розглядати період вагітності повністю, то за даними на офіційному сайті НСЗУ до безкоштовного пакету допомоги при пологах включено: моніторинг вагітної, а після народження - мами і дитини, зниження больових відчуттів під час пологів і медична допомога при фізіологічних пологах. А також інтенсивна терапія матері і дитини, партнерські пологи, необхідна реанімація для дитини, неонатальний скринінг, вакцинація та харчування під час перебування в стаціонарі.

Вагітність, скріншот: Youtube
Вагітність, скріншот: Youtube

Україна зіграє з Шотландією в стикових матчах до ЧС-2022: Італія і Португалія обійшли стороною

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Наші хлопці зіграють з Шотландією. У першій з трьох груп Україна і опинилася. Якщо наша збірна виграє, у фіналі, за шанс потрапити на головний футбольний турнір, вона буде боротися або з Уельсом, або з Австрією - дивлячись, хто з них виявиться сильнішим.

Далі, про що свідчить офіційна трансляція жеребкування, у другій групі розташувалася Росія, яка зіграє з Польщею, і Швеція, якій попалася Чехія. І наостанок, Італія битиметься з Північною Македонією, А Португалія з Туреччиною, щоб, у разі перемоги обох з команд, битися між собою.

Збірна України, кадр з відео
Збірна України, кадр з відео

"Тебе нема": Іван Дорн різко перейшов на українську і заговорив словами Святослава Вакарчука з "Океан Ельзи"

33-річний артист записав нову композицію, яка називається "Там тебе нема". Хоч він раніше і переспівував пісню "Танець Пінгвіна", все ж в особистому репертуарі це перша композиція українською мовою.

Як зазначив сам співак, "тебе нема сьогодні" — це переосмислення композиції "Сьогодні" українського гурту "Океан Ельзи", що увійшла до альбому 2001 року "Модель". Він виставив публікацію на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де розповів, що відчуває, хто слухає дану композицію

Іван Дорн, фото: Instagram
Іван Дорн, фото: Instagram

Тіна Кароль в одному ліфчику "розрізала" штанці, щоб оголити стрункі ноги: "Це законно?"

Якось ми заявляли, що виконавиця дуже любить різні фотосесії, на яких постає в різних, іноді дуже сексуальних, образах. І зараз Тіна Кароль знову опинилася на білому тлі в цікавих штанях - з глибоким розрізом, оголюючи ніжки до колін.

Джинсовий образ доповнює пишне хутро, як на штанях, так і на куртці, яку згодом знаменитість вирішила зняти, залишившись в бюстгальтері і прикриваючи груди рукою.

100 тисяч за 30 днів: у Мінсоцполітики розповіли, хто може отримати одноразову допомогу від держави

На реалізацію нової бюджетної програми, яка сприятиме самостійності малозабезпечених сімей (Рука допомоги) у проекті держбюджету на наступний рік планується близько 100 млн.Ця програма запрацює вже з січня 2022 року.

Марина Лазебна зазначила, що державна допомога на початок власного бізнесу є поворотною і безвідсотковою і становитиме до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн). Гроші будуть надаватися в безготівковій формі і їх можуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання та матеріалів.

Скрін, відео YouTube гривня
Скрін, відео YouTube гривня