Міністр МВС Денис Монастирський ініціював впровадження більш жорстких покарань для водіїв, які грубо або систематично порушують Правила дорожнього руху.

Першу і найбільш радикальну ідею вже почали реалізовувати у Харкові, де кілька років тому «мажорка» Зайцева спричинила ДТП з багатьма загиблими, і де нещодавно влаштував аварію 16-річний Микола Харківський.

Заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що ДВС вже провела перше вилучення транспортного засобу у злісного порушника. У 32-річного громадянина Нігерії конфіскували елітний автомобіль Mercedes-Benz, оскільки порушник мав «заборгованість» по штрафах на 80 тисяч гривень і навіть двічі був впійманий за кермом у нетверезому стані.

За інформацією наших джерел, найближчим часом розпочнеться вилучення елітних автомобілів також у злісних порушників ПДР з Києва. Після цього Міністерство внутрішніх справ разом з Державною виконавчою службою почнуть реалізацію даної ініціативи вже по всій Україні.

Також стало відомо, що Монастирський наполягає на впровадженні й інших покарань за систематичні порушення Правил дорожнього руху. Зокрема, МВС ініціюватиме законодавчі зміни для багатократного підвищення розміру штрафів за серйозне порушення швидкості.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Крім того, злісних порушників швидкісного режиму планують позбавляти права керування транспортними засобами.