Міністерство охорони здоров'я України опублікувало наказ "Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням".

В ході документа містяться чотири пункти. Останній з них свідчить - примусова вакцинація певних українців починається після офіційної публікації наказу.

Вакцинація, фото: Ukrinform
Вакцинація, фото: Ukrinform

У МОЗ виділили три види професій, які схильні до обов'язкової вакцинації проти коронавірусу (COVID-19).

Це стосується співробітників проф. та проф-технічної освіти, шкіл, дитячих садків, ПТУ (професійних училищ) та позашкільних закладів освіти.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Далі примусова вакцинація зачіпає працівників центральних органів влади, а ще місцевих державних адміністрацій. Відомо й те, що перелік професій можуть спокійно розширити.

Скрін, відео YouTube вакцинація
Скрін, відео YouTube вакцинація

Якщо пропозиція буде схвалена, працівників, які відмовилися, будуть звільняти.

"Якщо це правда, то це адекватне рішення", "Є тільки проект, перелік професій пропонований, а не затверджений", "Якщо ввели обов'язкову вакцинацію для працівників освітніх установ, тоді який сенс від цього?", - пишуть українці в Інтернеті.

Нагадаємо, адвокат розповів, що чекає українців у майбутньому: "Нас усіх змусять вакцинуватися"

Як повідомляв "Знай.ua", українські студенти та викладачі розповіли, як ставляться до дистанційки: "Абсурдне рішення"

Знай.ua писав, маски назавжди, щеплення для дітей і "примарний" імунітет: вчений розвінчав популярні міфи про коронавірус