З 1 жовтня зміняться тарифи на всі основні комунальні послуги.

На носі початок опалювального сезону, якого багато українців чекають зі здриганням. Основною причиною стривоженості є божевільні цифри в платіжках за комунальні послуги. Стало відомо, які тарифні зміни набудуть чинності з 1 жовтня, і як сильно вони вдарять по гаманцю.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Електроенергія:

З 1 жовтня ціна електроенергії буде знижена для 80% побутових споживачів і складе 1,44 грн/кВт-год за умови споживання до 250 кВт-год. При цьому, якщо домогосподарство використовує понад цю норму, то всю спожиту електрику необхідно буде сплатити за повною ціною – 1,68 грн за кВт-год.

Газ:

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" вводить новий тарифний план "Комфортний сезон". Він дасть можливість українцям платити за газ рівномірними частинами щомісяця. Дана інформація опублікована на сайті компанія. Підключитися на цей тарифний план можна в особистому кабінеті споживача, подавши заявку.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Цей тарифний план буде актуальний з 1 жовтня до 30 Квітня. Ціна на газ складе 7,96 грн за куб. м з ПДВ без вартості розподілу (доставки). Ціна встановлена на весь опалювальний сезон.

Опалення:

З 1 жовтня в Україні тарифи на опалення піднімуть до 40%, залежно від населеного пункту. Середньозважена вартість 1 гігакалорії тепла буде на рівні 2151,77-2433,90 грн/м кв. Про це йдеться в постанові Кабміну №859.

Гаряча вода:

З 1 жовтня 2021 року, згідно з постановою Кабміну № 859, середній тариф на гаряче водопостачання становитиме 109,55-122,17 грн/м куб. залежно від типу будинку.

Нагадаємо, передаєш куб - платиш за два: українці обурені казковими цифрами в платіжках за газ

Як повідомляв Знай.uа, українцям доведеться "попітніти" заради субсидій в опалювальний сезон: "Хто побігає, той і отримає"

Також портал Знай.uа писав, як взимку заощадити до 80 % на опаленні: українці знайшли дієвий спосіб- "по-радянськи"