Українцям знову розповіли про пенсійні виплати. Як відбувається виплата для людей, у яких вiдсутнiй стаж.

Новий пост з'явився на сторінці Пенсійний кур'єр в соціальній мережі Facebook, де регулярно сповіщають про головні новини Пенсійного фонду України, а також відповідають на запитання українців.

Цього разу жінка задала питання стосовно свого чоловіка. Чоловік вийшов на пенсію по інвалідності ще в 2010 році, але продовжує працювати на 0,25 ставки. Не так давно вони виявили цікавий момент.

Справа в тому, що в формі ОК-5 за 2003 рік є вся інформація стосовно стажу, а ось в самій пенсійній справі нічого немає. Українка запитала у експертів, як таке може бути можливо.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Фахівці стверджують, що в 2010 році, коли чоловік йшов на пенсію, діяла норма, що стаж до 1 січня 2004 року повинен бути обов'язково підтверджений трудовою книжкою, або ж спеціальною довідкою.

"Судячи з усього, у вашого чоловіка такого запису або документа не було. Оскільки факту роботи не було підтверджено, його і не зарахували до стажу, бо дані персоніфікації за період до 1 січня 2004 року тоді не брали. Але в грудні 2015 року були внесені зміни до постанови Кабміну № 637 "Про затвердження Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній". І ці зміни передбачають, що стаж до 1 січня 2004 року також може рахуватися за даними Реєстру застрахованих осіб" - йдеться в повідомленні.

Пенсіонери, фото: Facebook
Пенсіонери, фото: Facebook

Виходить, що якщо чоловік продовжує працювати, то він може звернутися із заявою про перерахунок пенсійних виплат. Висока ймовірність, що стаж за цей період буде доданий.

Нагадаємо, раніше Українцям пояснили, як збільшити пенсію вдвічі: "дієвий рецепт успішних країн"

Як повідомляв портал Знай.ua, Середня зарплата українців перевищила 500 доларів: в яких областях платять від 20 тис. грн

Також Знай.ua писав, що Клієнтка "Сільпо" закотила скандал, щоб не надягати маску: "Опудало жирне"