У вівторок, 31 серпня відзначається День пам'яті героїв-прикордонників капітан-лейтенанта Пєтухова Дениса Анатолійовича і матроса Тiщенка Богдана Володимировича.

Про це стало відомо завдяки посту на сторінці Міністерства внутрішніх справ у соціальній мережі Facebook.

Вони загинули як справжні герої, а їх тіла так і не знайшли.

Справа в тому, що 31 серпня 2014 року, рівно сім років тому, хлопці виконували бойове завдання на катері Морської охорони в Азовському морі. Сталося це поруч з такими населеними пунктами як Широкине і Безіменне, що в Новоазовському районі Донецької області.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Раптом, катер почали обстрілювати ракетами з берега.

"В результаті попадання в катер 5 ракет-виникла пожежа і детонація боєкомплекту. Спроби екіпажу погасити вогонь виявилися марними. Катер потонув. Тіла Дениса Пєтухова і Богдана Тищенка виявлені не були " - йдеться в повідомленні.

Після цього указом тодішнього Президента України Петра Порошенка вони були нагороджені "За особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" моряків-прикордонників нагороджені орденами "За мужність" III ступеня (посмертно).

28 травня 2015 року в Маріуполі відкрився Меморіал пам'яті загиблих військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше З'явилися подробиці загибелі курсанта і дівчини у Львові: "познайомилися в мережі і відразу закохалися"

Як повідомляє портал Знай.uа Молодий Львівський курсант загинув під час урагану разом з коханою: дерево обвалилося прямо на голову

Також Знай.uа писав, що На Личаківському кладовищі через ураган пошкоджено понад 100 цінних надгробків: розчищатимуся щонайменше місяць