День 21 серпня присвячений святому Мирону - критському Чудотворцю. Інші назви свята:» Мирон«,» Вітрогони«,»День Стрибога".

Вітри, особливо ті, що викликають смерчі, завжди для людини були явищем таємничим. Наші предки говорили: "Вітер-Боже дихання. Воно може бути тихим і сильним, добрим і жорстоким".

Наші предки вважали, що сьогоднішній вітер – це дихання Всевишнього. Тому йому молилися, щоб позбавив від різних бід. Збирали також Сьогодні дітей в одній кімнаті зі старими, старші загадували про вітер загадки, а хто більше вгадає, той отримує солодкий приз. В цьому випадку-пиріжок з ягодами або пряник.

Ще в Миронів день прийнято збирати ожину. Вона володіє багатьма корисними властивостями: може вилікувати застуду, знизити жар, використовується як протиблювотний засіб.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також сьогодні треба випрати білизну хворої людини, посушити його на вітрі, а потім надіти на хворого. Так він позбудеться від хвороби і швидко одужає. Якщо ж жінка давно не може завагітніти, то треба сьогодні вийти в чисте поле і підняти поділ спідниці. Вітер повинен обдути ноги. У нього просять допомоги в зачатті. Часто після цього жінка дізнавалася, що вагітна. Звідси і взялася фраза "вітром надуло".

Вагітність, фото: GettyImages
Вагітність, фото: GettyImages