На сайті президента України з'явилася чергова петиція, і цього разу вона стосується штрафів за водіння. Автор вимагає, щоб порушники використовували завжди ремені безпеки.

Всі аргументи, чому це потрібно зробити, були опубліковані на сайті президента України, І сталося це в четвер, 5 серпня.

Щербан Артур АНДРІЙОВИЧ пише, що ремінь безпеки в машинах придумали не просто так, однак, багато людей просто забивають на ці правила, і потрібно стимулювати їх високі штрафами.

ремінь безпеки, скріншот з відео
ремінь безпеки, скріншот з відео

Спеціально для них він і написав таке звернення, яке рекомендує прочитати кожному.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Сума штрафу в 510 гривень є максимально неприпустимою, на думку чоловіка, і не змушує людей пристебнути ремені.

"Якщо ви думаєте що проблема тільки в голові людей, це не так. Наші водії які тут використовують ремені, в країнах Європи обов'язково ними користуються, тому що штраф в 500 доларів (а саме такий штраф я пропоную у нас в країні), їх лякає більше ніж власна смерть, а також тих, хто з ними в автомобілі" - сказано в повідомленні.

При цьому, автор ініціативи вважає, що пристебнуті повинні бути абсолютно всі, а зокрема ті, то хто сидять на задньому сидінні.

ремінь безпеки, скріншот з відео
ремінь безпеки, скріншот з відео

До слова, ремені безпеки, як показує статистика, рятують в 70% випадків, і люди залишаються живі.

"Я просто, пропоную сильно збільшити штраф, 15000 гривень буде достатньо, і тим самим врятувати десятки, сотні тисяч життів, тих людей які не пристебнулися або були з ними в автомобілі" - підсумував чоловік.

Всього, за добу чоловіка підтримало 7 осіб, з необхідних 25 тисяч. Тільки в такому випадку, президент України Володимир Зеленський буде зобов'язаний її розглянути.

Раніше повідомляли, допомога на дітей у 10 тисяч гривень: українцям виставили умову для отримання грошей.

Як повідомляв Знай.uа, мама Кузьми Скрябіна звернулася до Володимира Зеленського через крадіжку спадщини її сина: "Перед Днем народження....".

Знай.uа писав, підлітків хочуть змусити прибирати вулиці і сортувати сміття: "не цінують....".