Хвиля антарктичного холоду охопила південь Бразилії, не менше ніж в 13 містах штату Ріу-Гранді-Ду-Сул випав сніг, в ряді муніципалітетів спостерігався крижаний дощ. У сусідньому штаті Санта Катаріна вчора, 28 липня 2021 року, температура вранці досягала -7,8 градусів.

За прогнозом синоптиків, температура може опуститися до рекордних з 1955 року значень. Найнижчі температури в цьому році можуть бути зареєстровані в південних регіонах в п'ятницю і суботу. Так, у четвер сніг може піти в іншому південному штаті-Санта-Катаріна. У середу стовпчики термометрів там опускалися майже до -8 градусів Цельсія, очікується зниження до -10.

"більш ніж за 30 років прогнозування погоди в Ріу-Гранді-ду-Сул ми ніколи не спостерігали горизонтального снігопаду з таким сильним вітром і сильно обмеженою видимістю. Це те, що північноамериканці називають хуртовиною", – заявили в місцевій метеорологічній службі.

Згідно з відео, розміщеним в соціальних мережах, місцеві жителі поспішили на вулицю, щоб вперше в цьому році пограти в сніжки і зліпити сніговиків.

Раніше ми писали про те, що у світі кардинально зміниться Клімат: що буде з Україною

Нагадаємо, що у Нью-Йорку затопило метро, влада закликала людей відсидітися вдома: всьому виною шторм " Ельза"

Також портал Знай.иа писав, що Крим продовжує йти під воду: затоплені будинки, перелякані люди і тотальна зневіра