Аномальні зливи і грози викликали сильні повені в багатьох районах Лондона.

Про це повідомляє BBC.

Сильний дощ і гроза почалися в Лондоні в неділю, 25 липня, після полудня.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Рятувальники за кілька годин у неділю прийняли близько 300 дзвінків – в основному з приводу затоплених підвалів або доріг.

Багато доріг в Лондоні закриті через повені, в тому числі тунель Блекуолл, автомагістраль A12 і частини Північного кільцевого шосе. На інших маршрутах утворилися сильні Затори.

Також закриті вісім станцій метро і одна наземна станція.

Жителі Лондона публікують в соцмережах фото і відео затоплених доріг, станцій і магазинів.

Англія стала черговою країною, куди дісталися повені через сильні зливи.

Так, у Німеччині повінь наздогнала жителів у середині липня. Згідно з останніми даними, понад 160 людей загинули, майже 180 зникли безвісти. Близько 40 тисяч осіб у постраждалих районах досі не мають доступу до електрики і водопроводу.

У Китаї повінь почалася також в середині липня. За 3 дні випала середньорічна норма опадів. Аномальні дощі призвели до повені. Були затоплені вулиці, тунелі і метро. В результаті негоди постраждали близько 3 мільйонів людей, загинули 33 людини. Евакуйовано бвло 200 тисяч осіб.

"Україна, на жаль, не є винятком і також несе значної шкоди від впливу стихійних метеорологічних явищ, таких як інтенсивні зливи, грози, град, шквальний вітер, смерчі, різкі заморозки, ожеледь, хуртовини тощо", - повідомили в ДСНС України.

За інформацією рятувальників, за останні 10 років в Україні було зафіксовано 2752 випадки стихійних метеорологічних явищ.

Нагадаємо, раніше Вулиці перетворилися на річки, люди залишилися без світла: корисні поради, які допоможуть вам вижити в будь-який потоп і злива

Як повідомляє портал «Знай.иа» 12-мільйонний місто накрило паводками, затопивши метро: є загиблі

Також «Знай.иа " писав, що На вулицях Києва справжній потоп, води - до 40 сантиметрів: "тропіки - вже реальність"